Blog over sociale media, teksten en klantvriendelijkheid

Home / Blog over sociale media, teksten en klantvriendelijkheid
Allemaal nieuwe dingen

Allemaal nieuwe dingen

Tekstschrijven
Het is weer een tijd geleden dat ik iets schreef op deze website. Dat komt doordat ik sinds januari een parttime baan heb als online communicatiemedewerker bij NPV-Zorg. Leuk werk met grote en kleinere opdrachten. De afgelopen tijd heb ik steeds dingen gedaan die ik eigenlijk nooit gedaan had. Heerlijk is dat. Ik krijg daar echt energie van. Misschien voor jullie piece of cake, maar ik had bijvoorbeeld nog nooit een Facebookcampagne gestart.  Nu wel. Mijn kwaliteit is vooral het maximaliseren: kijken hoe iets moois nog beter kan worden. Daar kan ik uren mee bezig zijn. En dat is een groot deel van mijn werk nu. De website is prima, maar het kan gewoon veel beter. Linkjes toevoegen, teksten wat herschrijven. Alles beetje mooier en een beetje logischer maken. En…
Read More
Mijn eigen site opnieuw vormgegeven

Mijn eigen site opnieuw vormgegeven

portfolio
Zodra ik wist dat ik een part-time zou krijgen als communicatiemedewerker heb ik besloten dat ik ging stoppen met mijn praktijk voor coaching. De blogs van de website van die praktijk heb ik ondergebracht op een nieuwe website. Samen met de blogs die ik had geschreven op mijn 'reli-blog'. Het blog overigens waar het amateurbloggen op is begonnen. Beide blogs zijn nu te vinden op mijn nieuwe website. Omdat ik over verschillende onderwerpen blog vond ik het leuk dat ze allemaal zichtbaar waren op de voorpagina. Daarom heb ik een magazinethema gebruikt. Vooralsnog een gratis thema. Eerst maar eens kijken of ik voldoende tijd overhoudt om te bloggen. Ik deed al eerder iets voor een amateurblogger. Zal ik jouw site ook eens nakijken?
Read More
Nieuwe website voor de loopbaancoaches

Nieuwe website voor de loopbaancoaches

portfolio
Peter en Ron zijn twee loopbaancoaches die hun website wilden laten optimaliseren. Al snel bleek dat het beter was om een totaal nieuwe website op te starten. Hun oude site was gebouwd in Joomla en scoorde slecht in de zoekmachines.Een nieuwe website voor de loopbaancoaches. Omdat ze de site zelf wilden gaan bijhouden kozen we voor WordPress. De nieuwe website voor de loopbaancoaches is gemaakt met het thema Avada. Een prettig thema met vreselijk veel mogelijkheden. De teksten zijn voor een groot deel alleen aangepast aan het online gebruik. Maar verder vonden ze het prettig hun eigen terminologie en zinnen te gebruiken. Zo is deze website voor de loopbaancoaches en hun klanten herkenbaar en toch verfrissend nieuw. Op hun oude website speelde een bepaalde foto een grote rol. Die foto…
Read More
Jij kan compact schrijven misschien maar wil je lezer het niet lezen?

Jij kan compact schrijven misschien maar wil je lezer het niet lezen?

Tekstschrijven
Wie weet herken je het vraagstuk wel. Bij alle schrijfopdrachten die ik tot nu toe heb gehad gaat het op een gegeven moment de herhalingen in de teksten. Op verschillende pagina's komen bepaalde statements of beschrijvingen terug. Uiteraard in verschillende woorden. Mijn opdrachtgever wil liever dat ik compact schrijven ga. Waarom wel compact schrijven Waarom zou je compact willen schrijven? Compacte web content kan uitstralen dat je goed over de zaken hebt nagedacht. Dat je iemand bent van weinig woorden, maar wel precies de juiste. Het zal zeker een heleboel mensen aanspreken. Voor sommige professies is het goed om compact en zakelijk te zijn. En er zullen vast mensen zijn die denken: als hij zo compacte informatie geeft zal hij ook wel een compacte factuur sturen. Waarom niet compact schrijven…
Read More
Statische pagina: je blogs komen dan niet op de voorpagina

Statische pagina: je blogs komen dan niet op de voorpagina

tips
Lekker bloggen is voor veel mensen het leukste wat er is. Er zijn veel mensen die van hun papieren privé dagboek zijn overgestapt naar een openbaar dagboek in de vorm van een blog. Vaak gedreven door idealen. Maar hoe werkt dat nu precies met zo'n homepage, statische pagina's en je blogs. Hoe pak je dat aan. Wat is het fijnste voor de lezers. Dit blog gaat over de gratis thema's van WordPress overigens, omdat er steeds meer mensen zijn die overstappen naar WordPress schrijf ik maar niet meer over Blogger. Een statische voorpagina is een goed alternatief voor een vastgezet blogbericht bovenaan iedere blogpagina. Wel of niet een statische voorpagina Stel dat je bezoekers netjes je website adres intikken en op je website terecht komen. Wat moeten ze dan zien?…
Read More
Jouw oude website optimaliseren

Jouw oude website optimaliseren

website maken
Als je verschillende blogs moet geloven is het normaal om iedere drie jaar je website te laten vervangen door een nieuwe frisse website. Ach er is ook iets als merkbekendheid en vastigheid en dan is het helemaal niet handig om zo vaak van stijl en design te veranderen. Kies zelf wat je er mee wilt. De meeste schreeuwers hebben zichzelf uitgeroepen tot opperschreeuwer. En niemand beslist dat jij er naar moet luisteren. Met alle plezier willen velen met mij jouw oude website optimaliseren. Jouw oude webcontent is echt niet zo slecht Het leuke van oude websites is dat je zo gemakkelijk een paar wijzigingen kunt doen waardoor de hele website er beter uit ziet. En meestal ook direct beter functioneert. We zien nog wel veel websites met lappen tekst, onhandige…
Read More
Hoe plaats ik afbeeldingen in een blog zodat er tekst naast kan

Hoe plaats ik afbeeldingen in een blog zodat er tekst naast kan

tips
Bloggen is voor veel bloggers een visuele aangelegenheid. En wel terecht ook want foto's zorgen ervoor dat een blog er aantrekkelijk uit ziet. Bovendien zijn er veel bloggers die schrijven over de dingen waar ze ook foto's van maken. Hoe plaats ik afbeeldingen in een blog en wat is die alt-tag waar je weleens over hoort. Dit is weer een tip als antwoord op een echte vraag van een blogger. Hoe plaats ik afbeeldingen in een blog Hoe je foto's oplaad in je blog dat hoef ik je vast niet uit te leggen. Als je je website zelf host dan is het slim om foto's niet te groot op te slaan in je mediabank. Zo'n afbeelding neemt anders te veel ruimte in op je databank, zonde. En bovendien halen grote…
Read More
Hoe komt het dat mijn blog er zo chaotisch uitziet

Hoe komt het dat mijn blog er zo chaotisch uitziet

tips
Help! Hoe komt het dat mijn blog er zo chaotisch uitziet? Er zitten verschillende lettertypes in mijn blog maar ik kan niet vinden hoe dat komt. Ja een klein probleem dat we deze dagen tegenkwamen bij één van de bloggers. Haar blogs zagen er chaotisch uit doordat de lettertypes soms verschillenden maar wat erger was, de grootte van de letters verschillenden nog binnen één alinea. De oorzaak is meestal de code achter de tekst. Woorden tellen van je blog Deze blogger heeft de gewoonte om haar blogs te schrijven in Word. Ze doet het vooral vanwege het tellen van de woorden. Maar das eigenlijk niet nodig, want ik kan nu in mijn editor ook zien dat ik tot het eind van deze zin 132 woorden heb gebruikt. Onderin de editor…
Read More
Hoe maak ik tussenkoppen in mijn weblog

Hoe maak ik tussenkoppen in mijn weblog

Bloggen, tips
Bij professionele bloggers zie je vaak dat ze veel gebruik maken van tussenkopjes. Waarom is dat eigenlijk en hoe maak ik tussenkoppen in mijn weblog? Kopteksten helpen je bij het strategisch lezen Er zijn verschillende manieren om een tekst tot je te nemen. Je kent vast het verschil tussen globaal lezen, scannend lezen en intensief lezen. Als je daar meer over zou willen lezen kan je dat op de website van Taalwinkel doen. Op internet lezen de meeste mensen scannend. Dat komt deels doordat lezers vaak op internet zitten terwijl ze eigenlijk iets anders zouden moeten doen maar ook doordat mensen nu eenmaal onderweg zijn als ze hun laptop er bij pakken om te gaan surfen. Het woord surfen zegt het eigenlijk al, je gaat met de beweging van de…
Read More
Hoe maak ik een blog met een lees verder knop

Hoe maak ik een blog met een lees verder knop

Bloggen, tips
Vandaag kwam er een leuke vraag voorbij in de Facebook groep van de christelijke webloggers. Dat is een groep met fanatieke schrijvers die meestal heerlijk vanuit hun passie en bewogenheid schrijven. Sommigen doen het semiprofessioneel en verdienen er zelfs wat geld mee. Vandaag kwam deze vraag voorbij: hoe maak ik een blog met een lees verder knop. En dan gaat het natuurlijk over de "read-more tag" op je overzichtspagina. Zo'n knop die ervoor zorgt dat je alleen het eerste deel van je blog laat zien op de blogpagina. Als je gelijk je hoe vraag wilt beantwoorden scroll je lekker naar beneden. (dit gaat overigens alleen over Wordpress) Wanneer een 'lees verder-knop' gebruiken Wanneer moet je een lees verder knop gebruiken? Er moet helemaal niets. Maar stel dat jij ervoor gekozen…
Read More